Unikt möte med korrespondenter

EU:s jordbrukspolitik, situationen i Zimbabwe och finkulturen i USA, var några ämnen som läsare ville diskutera när de mötte tretton av SvD:s utlandskorrespondenter i onsdags.

Under strecket
Publicerad
SvD:s Afrikakorrespondent Ola Säll, bosatt i Sydafrika, omgavs av nyfikna läsare.

SvD:s Afrikakorrespondent Ola Säll, bosatt i Sydafrika, omgavs av nyfikna läsare.

Annons

Hundratalet SvD-läsare fyllde tidningsentrén på Mäster Samuelsgatan vid 16.30-tiden för att få träffa de medarbetare som vanligtvis befinner sig runt om i världen.
Barbro Gustafsson och Hasse Jacobsson hade rest in från Österåker och köade för att komma fram till Ola Säll som bevakar den afrikanska kontinenten med Kapstaden som hemmabas. Barbro ska resa till Sydafrika i höst och passade på att höra om kriminaliteten. Hon fick lugnande besked av Ola: Jo, den är hög men drabbar sällan turister.

– Jag ser det här som fortbildning, förklarade Hasse Jacobsson, som är gymnasielärare i historia och samhällskunskap och brukar använda utlandsartiklarna i undervisningen.
Han ville gärna prata om Tanzania och Namibia dit han gjort studieresor med sistaårseleverna.
EU-reportrarna Rolf Gustavsson och Mats Hallgren hade en stadig läsekrets omkring sig som gärna debatterade allt från jordbrukspolitiken till handelsförhandlingar med Kina.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons