Hela denna artikel är en annons

Därför ska du inte vänta med solceller

Solcellsboomen är här för att stanna. Både känslan av att göra gott för miljön och möjligheten att kunna spara pengar lockar. Solcellsleverantören Otovo har en unik tjänst för att göra det både enklare och mer lönsamt att skaffa solceller.

Många svenskar vill investera i en egen solenergianläggning men osäkerheten kring hur man gör kan vara ett hinder, enligt en Sifoundersökning av branschföreningen Svensk Solenergi. Men nu är det enklare än någonsin.

Otovo är en av Nordens ledande leverantörer av solceller till privata hushåll och har som mål att bygga framtidens energiföretag. De har en unik digital plattform som ska göra det enkelt för dig som kund att skaffa rätt solcellsanläggning. Genom att skriva in din adress på Otovos hemsida jämförs priser från lokala installatörer i ditt område – så att du kan få det bästa erbjudandet .

– På vår plattform matchar vi din adress mot professionella installatörer och kopplar ihop dig med den installatör som är billigast och har högst kundbetyg i ditt område. Därför vågar vi erbjuda en lägsta prisgaranti, säger Andreas Thorsheim, vd för Otovo.

Testa ditt tak och få en offert här!Extern länk

Solpaneler av högsta kvalitet

Dessutom får du – på bara några sekunder – en analys av ditt tak och ett skräddarsytt förslag på en komplett solcellsanläggning för ditt hus med en korrekt beräkning av det rekommenderade antalet solpaneler. Du får också reda på hur mycket grön energi du kan producera.

– Det unika med vår plattform är att vi jämför priser från många lokala och erfarna solcellsinstallatörer i Sverige, och kunden får det bästa möjliga priset på ett helt "nyckelfärdigt" installerat solcellssystem, med noggrann uppföljning och support från vårt tekniska team både före, under och efter installationen, säger Thorsheim, vd för Otovo.

Otovo har levererat över 4 000 solcellsanläggningar till privatpersoner i Sverige, Norge, Spanien och Frankrike och arbetar endast med solpaneler av högsta kvalitet och kvalitetssäkrade installatörer.

Som första företag i Sverige lanserar Otovo snart leasing av solceller. Då kan du få solceller på taket utan att betala en enda krona, utom ett fast månadsbelopp. Om du kontaktar Otovo nu står du först i kön när de rullar ut leasing inom kort.

Slipp lägga ut en enda krona för installation –  leasa dina solceller. Läs mer här!Extern länk

FAKTA: 5 vanliga frågor om solceller

1. Behöver vi mer ren energi?

Sverige är en del av en större internationell marknad. När vi producerar för lite el importerar vi energi som produceras av gas, kol och kärnkraft i andra länder. Men om vi har tillräckligt med ren energi för att täcka våra behov kan vi i stället exportera billig och ren energi. På så sätt kan vi bidra till att få bort fossila bränslen i Europa.

2. Hur gör man med snön?

Panelerna är tillverkade av glas och halare än vanligt taktegel. Den snö som lägger sig på taket under vintern, kommer därför glida av när det blir lite varmare väder. Den allra första snön som faller tidigt på vintern kommer att smälta och rinna av, eftersom panelerna är varmare än omgivningen .

Hur mycket kan du spara? Få svar direkt här!Extern länk

3. Är det verkligen tillräckligt med sol i Sverige?

Det är naturligt att undra om vi här i Sverige har tillräckligt med sol så att det lönar sig med solel. Svaret är överraskande för många: det är faktiskt mer sol här än i många städer i Europa. Och de har ändå fler solcellspaneler än vi.

Orsaken är ganska enkel. Vi har bättre väder, och det kompenserar för den lite svagare sol vi har i norr. Dessutom ger solcellspanelerna större effekt i kalla temperaturer. En panel i Stockholm har därför större effekt än en panel i Sahara.

4. Lönar det sig att vänta några år?

Det kan hända att solcellstekniken i sig kommer att bli billigare, men samtidigt kommer installatörernas löner att gå upp – så totalt sett lönar det sig inte att vänta. Om du väntar några år går du ju också miste om några års gratis el.

5. Vad händer med den el som man inte använder själv?

Den elektricitet från solcellerna som du inte använder själv säljer du tillbaka till elnätet. Flera elbolag köper i dag sina kunders överskottsel, men priserna varierar.

Gör dig redo att börja spara pengar! Testa direkt hur mycket du skulle spara med solceller på ditt tak!Extern länk
Annons
Annons
Annons