Annons
X
Annons
X

Unibet sämre än väntat – trots lyft från fotbolls-EM

Unibets rapport bommade analytikernas förväntningar för andra kvartalet. Sommarens fotbolls-EM bidrog till ett starkt spelöverskott. Däremot pressades rörelseresultatet av en kostnadsökning på 60 procent, från motsvarande period i fjol.

Q2-rapporter 2016
Foto: Leif R Jansson/TT

Förväntningarna var höga inför spelbolaget Unibets rapport för andra kvartalet. Men den enda ljusglimten för perioden var spelöverskottet, med bidrag av den ökade aktiviteten från sommarens fotbolls-EM.

Totalt landade spelöverskottet på 127 miljoner pund i det andra kvartalet, något bättre än väntade 125 miljoner pund, enligt SME Direkts sammanställning. Räknat i brittiska pund har spelöverskottet mer än fördubblats jämfört med samma period i fjol.

Sämre gick det dock för ebitda-resultatet som blev 21,1 miljoner pund, mot förväntade 28,3 miljoner. Samtidigt blev det redovisade rörelseresultatet 15,6 miljoner pund, klart lägre än snittprognosen på 23,3 miljoner.

Annons
X

Resultatet tyngdes av ökade rörelsekostnader, som landade på 59,5 miljoner pund. Det motsvarar en uppgång med nästan 60 procent jämfört med samma period 2015.

Kostnaderna kan i första hand förklaras av ökade marknadsföringskostnader som gick upp till 30,4 miljoner pund från 17,3 miljoner från motsvarande period i fjol. Här fanns även högre lönekostnader, försäljningskostnader och kostnaden för ett par förvärv som Unibet gjorde förra sommaren.

Samtidigt fördubblades spelskatterna till 15,7 miljoner pund, från andra kvartalet 2015, enligt rapporten.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Justerat för den ovanligt höga marginalen de sista matcherna i fotbolls-EM, effekterna av valutakursförändringar och förvärven, är tillväxten i fasta växelkurser ändå nära 50 procent, uppger vd Henrik Tjärnström i rapporten.

  Annons
  Foto: Leif R Jansson/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X