X
Annons
X

”Moderaterna betydligt mer populistiskt än SD”

Benjamin Dousa väljer att beskriva populism som något idélöst som "saknar såväl principer och moral", samt drivs av hat. Men om denna defini­tion av populism ska nyttjas så är M ­själva populister i betydligt högre utsträckning än SD, skriver Tobias Andersson, Ungsvenskarna SDU, i en replik.

Det är ingen hemlighet att vi sverige­demokrater konstant ­motsatt oss den elit som Muf och Moderaterna företräder samt  tillhör. I stället har vi konsekvent ­velat öka den folkliga förank­ringen i politiken, skriver Tobias Andersson. Bilden är tagen när Moderaterna presenterade sin skuggbudget.
Det är ingen hemlighet att vi sverige­demokrater konstant ­motsatt oss den elit som Muf och Moderaterna företräder samt tillhör. I stället har vi konsekvent ­velat öka den folkliga förank­ringen i politiken, skriver Tobias Andersson. Bilden är tagen när Moderaterna presenterade sin skuggbudget. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Favoritgrenen för svenska tyckonomer har de senaste åren varit att – ofta i ­total förvirring – försöka förklara den "tilltagande populismen" som det brukar heta. Nu i helgen var det Mode­rata ungdomsförbundets Benjamin Dousas tur att ge sig in i spelet.

Det är ingen hemlighet att vi sverige­demokrater konstant ­motsatt oss den elit som Muf och Moderaterna företräder samt tillhör. I stället har vi konsekvent ­velat öka den folkliga förank­ringen i politiken, skriver Tobias Andersson. Bilden är tagen när Moderaterna presenterade sin skuggbudget.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 2

Tobias Andersson

Foto: Pressbild Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X