X
Annons
X

Regeringen om kritiken: ”Vi är inte radikala”

Hård kritik har riktats mot Ungerns regeringsparti Fidesz. Många menar att partiet har övergett EU:s kärnvärden och nu tar ett allt hårdare grepp om sitt land. Men Fidesz själva tar kritiken med ro.

Av SvD

I ett videoklipp från april som blivit viralt skäller den belgiske EU-parlamentarikern Guy Verhofstadt ut Ungerns premiärminister Viktor Orbán efter noter.

– Du jagar iväg kritiska medier, bygger murar, vill återinföra dödsstraff – även om det inte är möjligt med våra internationella överenskommelser – och nu har du bestämt dig för att stänga ned ett universitet, säger han, innan han avslutar med orden:

Fem procent. Det är vad som krävs för att Momentum ska ta plats i parlamentet. ”Att bara få fem procent av rösterna vore en besvikelse”, säger Barnabas självsäkert. 

Foto: Patrik Dahlin Bild 1 av 5

Barnabas på väg ner till Momentums huvudkvarter. Här håller partiet nu på att ta fram sitt partiprogram, mitt bland kampanjmaterial och megafoner. 

Foto: Patrik Dahlin Bild 2 av 5

Fidesz-regeringens talesperson Zoltán Kovács.

Foto: Patrik Dahlin Bild 3 av 5

Utanför tältet sitter Ferenc Getto och trummar på sitt egentillverkade instrument, som närmast liknar en kast- rull, men tonerna är ljusa och lätta. Sedan en vecka till- baka är tältet hans enda hem. 

Foto: Patrik Dahlin Bild 4 av 5

En kvinna sätter upp en kritisk lapp på porten till Fidesz-kontoret efter demonstrationen.

Foto: Patrik Dahlin Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X