Annons

Ungern kan dra sig ur FN:s migrationssamtal

Ungern kan komma att dra sig ur FN:s migrationssamtal. Landets premiärminister Viktor Orban har sedan tidigare kritiserat EU:s migrationspolitik. Arkivbild.
Ungern kan komma att dra sig ur FN:s migrationssamtal. Landets premiärminister Viktor Orban har sedan tidigare kritiserat EU:s migrationspolitik. Arkivbild. Foto: Ronald Zak/AP

Ungern kan komma att dra sig ur FN-samtalen om ett migrationssamarbete, den så kallade New York-deklarationen. Enligt landets utrikesminister Péter Szijjártó står FN för en liberal syn på migration som inte går i linje med Ungerns säkerhetsintressen, säger han enligt Reuters.

TT-Reuters
Publicerad

Ungerns premiärminister Viktor Orbán är en av de som hårdast kritiserar EU:s migrationspolitik. Ungern hamnade i fokus under flyktingkrisen 2015, då landet införde en hårdför gränsbevakning.

Ungern går till parlamentsval i april och Orbán siktar på att ta hem segern för tredje gången i följd. Vissa bedömare tror att hans och regeringens migrationsmotstånd på den internationella arenan handlar om att blidka hemmaväljarna.

Annons
Annons
Annons