Annons
X
Annons
X

Ungdomsstyrelsen polisanmäler hot

Efter att Ungdomsstyrelsen nekat bidrag till Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) har de fått flera hot riktade mot sig. Nu polisanmäls hoten.

Av TT
(uppdaterad)

Ungdomsstyrelsen har beviljat 258 miljoner kronor i organisationsbidrag till 221 barn- och ungdomsorganisationer.

SDU är inte en av dem. Enligt beslutet, som inte kan överklagas, bedöms organisationen ha ”brister i den demokratiska uppbyggnaden”, eftersom medlemsföreningarna inte själva antagit stadgar, vilket är ett krav enligt bidragsreglerna. Ungdomsstyrelsen skriver också att de ekonomiska rutinerna behöver utvecklas. Därför blir det inga pengar till SDU.

Det föll inte i god jord hos riksdagsledamoten Thoralf Alfsson (SD) som på sin blogg skrev:

Annons
X

”Beslutet är helt och hållet politiskt! Skandal är bara förnamnet! Om mina läsare reagerat på Mazettis krönika i Ica-kuriren så hoppas jag att 'fotsoldaterna' nu rycker ut!”

Han skriver också: ”En sak är dock säker. Ungdomsstyrelsen och varenda ledamot i Ungdomsstyrelsen skall granskas in på bara skinnet”.

Enligt enhetschef Fredrik Wikström på Ungdomsstyrelsen har man nu polisanmält olika hot som har kommit in.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det var bara ironi det där med fotsoldater. Alla som läser min blogg förstår det. Det är befängt att jag styr över folk. Snarare att Ungdomsstyrelsen får väl ta konsekvenserna av det beslut man tagit, säger Alfsson till TT.

  TT: Vad menar du med att de får ta konsekvenserna?

  – Att det blir reaktioner på att man för andra året i rad nekar SDU bidrag.

  Att hot nu riktats mot Ungdomsstyrelsen tar han avstånd ifrån.

  – Det är givetvis beklagligt och allvarligt. De gör helt rätt i att polisanmäla det. Det gör jag alltid med hot, säger han.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X