X
Annons
X

Ungdomars syn på ekonomin ljusnar

Killar har en tydligare ekonomisk plan än tjejer. Men generellt ljusnar ungas syn på sin privatekonomi. Det visar en färsk rapport från SEB. Hälften av de tillfrågade ser ljust på framtiden.

För att råda bot på ungdomars brist på kunskap om privatekonomi har banken SEB inlett ett samarbete med Ungdomar.se och we_change som är en del av Fryshuset och en av Sveriges största hållbarhetssatsningar för unga. Målet är att få fler unga att inse vad som behövs för att kunna bygga en egen hållbar privatekonomi.

– Samtidigt som medvetandet om vikten av en sund privatekonomi ökar bland Sveriges unga så säger ändå 4 av 10 att de behöver mer utbildning för att få en bättre grundläggande koll på sin privatekonomi. Där har vi som bank en roll att fylla genom att på ett inspirerande och lustfyllt sätt hjälpa till att höja den ekonomiska kunskapen. I det arbetet är det centralt för oss att komma ut och träffa unga på deras egen hemmaplan, vilket vi nu gör tillsammans med we_change, säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB.

4 av 10 ungdomar säger att de behöver mer utbildning för att få koll på sin privatekonomi.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X