Annons
X
Annons
X

Ung krigare: Jag sköt Gaddafi

En ung libysk krigare hävdar i en video som cirkulerar på internet att det var han som sköt ihjäl Muammar Gaddafi. Som bevis visar han upp diktatorns vigselring i guld, med namnet på Gaddafis andra fru Saifa ingraverat.

Av AFP, TT
(uppdaterad)

– Jag sköt honom med två kulor. Den ena träffade under armhålan, den andra i huvudet. Han dog inte direkt. Det tog en halvtimme, säger den unge mannen som heter Sanad al-Sadek al-Ureibi.

Han motsäger därmed övergångsrådets officiella version att Gaddafi träffades i korseld medan han tillfångatagen fördes bort i bil. I al-Ureibis berättelse gömde sig Gaddafi inte heller i ett avloppsrör utan gick på en gata i Sirte tillsammans med en grupp barn.

– Han hade hatt på sig. Vi kände igen hans hår och en krigare från Misrata sade till mig: ”Det där är Gaddafi, vi tar honom”.

Annons
X

De ska ha neutraliserat översten genom att greppa tag i hans armar.

– Jag slog till honom. Han sade till mig ”du är min son”. Jag slog honom igen. Han sade ”jag är din far”. Då tog jag tag i hans hår och drog ner honom på marken.

Han säger att han ville ta med Gaddafi hem till Benghazi, men att det kom andra soldater från Misrata som ville föra Gaddafi till sin stad. Al-Ureibi valde då att skjuta den störtade ledaren.

Populära Gaddafi-artiklar:

Kampen för frihet i Libyen svd.se

Tripoli TT-AFP

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X