Undvik skilsmässa – dela lika

RÄTTVIST. Att leva jämställt är en kärlekshandling. Det är det yttersta beviset att man värderar sin partner och det är även en gåva till sina barn. Det menar journalisterna Tinni Ernsjöö Rappe och Rebecka Edgren Aldén i sin nya bok ”Skriet från kärnfamiljen”.

Under strecket
Publicerad
ROBERT HENRIKSSON
Foto: ROBERT HENRIKSSON
Annons

Att leva jämställt är svårt. Särskilt om man har barn. Att släppa ansvaret för det maken har sagt att han ska göra tycker Tinni Ernsjöö Rappe är besvärligt. Att inte känna mammaskuld – om hon till ­exempel är borta en kväll från barnen – är något som Rebecka Edgren Aldén kämpar med.

Tinni Ernsjöö Rappe och Rebecka Edgren Aldén är journalister. De har just kommit ut med boken
Skriet från kärnfamiljen (Albert Bonnier 2009) som handlar om att hela familjen har att vinna på att leva jämställt. De ­menar att både mamman och pappan kan ha en lika bra kontakt med sina barn samtidigt som de båda har stimulerande jobb och dessutom hålla stressnivån under kontroll. I dag är det istället ofta så att kvinnan går ner på deltid och väljer bort sina fritidsintressen medan mannen tjänar pengar och ofta släpper den nära kontakten med barnen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons