Annons

Tipsen: Så undviker du matförgiftning

Bakterierna har det bra nu när rötmånaden är i full gång. Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka. Arkivbild.
Bakterierna har det bra nu när rötmånaden är i full gång. Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka. Arkivbild. Foto: Audun Braastad

Det är inte bara semesterfirare som får njuta av sol, värme och fuktiga sommarkvällar. Bakterierna har det minst lika bra nu när rötmånaden är i full gång.

Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka.

TT
Publicerad

När värmen stiger ökar även risken att hälsoskadliga bakterier växer till sig i maten vi stoppar i oss. Det gör att hygien och hanteringen av livsmedel blir viktigare för den som vill hålla sig frisk.

– Vi äter mycket i bufféform på sommaren, med knytis på fester och bröllop. Mat som inte hålls kall ges möjlighet för bakterier att växa i, säger Moa Lavander, mikrobiolog på livsmedelsverket.

Annons
Annons
Annons