Tipsen: Så undviker du matförgiftning

Bakterierna har det bra nu när rötmånaden är i full gång. Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka. Arkivbild.
Bakterierna har det bra nu när rötmånaden är i full gång. Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka. Arkivbild. Foto: Audun Braastad

Det är inte bara semesterfirare som får njuta av sol, värme och fuktiga sommarkvällar. Bakterierna har det minst lika bra nu när rötmånaden är i full gång.

Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

När värmen stiger ökar även risken att hälsoskadliga bakterier växer till sig i maten vi stoppar i oss. Det gör att hygien och hanteringen av livsmedel blir viktigare för den som vill hålla sig frisk.

– Vi äter mycket i bufféform på sommaren, med knytis på fester och bröllop. Mat som inte hålls kall ges möjlighet för bakterier att växa i, säger Moa Lavander, mikrobiolog på livsmedelsverket.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons