Annons

Bitchdoktrinen. Texter för oliktänkandeUnderhållningen banar väg för hennes vulgäraktivism

Brittiska Laurie Penny (född 1986) är författare och journalist. Hon har skrivit flera böcker varav ”Sex, lögner och revolution” kom på svenska 2015. Penny är även kolumnist på svenska ETC och skriver för bland annat The Guardian. För sin blogg ”Penny Red” nominerades hon till Orwell Prize som 23-åring.
Brittiska Laurie Penny (född 1986) är författare och journalist. Hon har skrivit flera böcker varav ”Sex, lögner och revolution” kom på svenska 2015. Penny är även kolumnist på svenska ETC och skriver för bland annat The Guardian. För sin blogg ”Penny Red” nominerades hon till Orwell Prize som 23-åring. Foto: Jon Cartwright

Objektivitet är bara ett fikonlöv för fega journalister, åtminstone för Laurie Penny som i ”Bitchdoktrinen” delar med sig av sina åsikter om såväl prostitution och James Bond som kroppsbehåring. Fredrik Sjöberg läser en rolig guide till hbtq-fokuserad politik, som stundvis får hans leende att stelna i en grimas.

Under strecket
Publicerad

Någonstans läste jag att magra män på 1800-talet skaffade lösmage för att framstå som riktiga karlar. En rejäl kagge hörde liksom till. Jag vet inte om det är sant. Googlar man lösmage hamnar man bara på reklamsajter för diverse diarrémedikamenter, om inte på sidor som utlovar diskret hemleverans av ännu intimare attrapper.

Hur som helst, bilden dök upp när jag läste Laurie Pennys roliga text ”Om män blev gravida” i boken ”Bitchdoktrinen”. Hon påstår här att aborter nog vore gratis överallt, utan restriktioner, om också män kunde bli med barn. Ja till livet-aktivister skulle kallas ”födslotvångsextremister”, och ingen gravid man skulle tvingas genomgå förnedrande undersökningar. Snarare funnes wifi och gratis öl i behandlingsrummet.

Annons
Annons
Annons