Recension

Out of timeUnderhållande paranoia

Under strecket
Publicerad
Annons

En tillbakalutad jazz-combo, palmer som rasslar i den heta vinden, en gift kvinna ute på vift: Carl Franklins ”Out of time” påminner inte så litet om Lawrence Kasdans moderna klassiker ”Het puls” från 1981, där Kathleen Turner förför och nästan förgör William Hurt med sin kurviga kropp och djävulska list. Också här befinner vi oss i ett Florida insvept i retro-atmosfär. Också här löper åtrån iväg med förnuftet.

Denzel Washington gör polischefen i en fridsam liten håla ute på the Keys, söder om Miami. Hans fru har lämnat honom, men hustrun till en avdankad fotbollsspelare tröstar honom grundligt. I kassaskåpet på stationen ligger en halv miljon dollar, beslagtagna i samband med en uppdagad knarkhärva.
Hastigt och olustigt vänds situationen i värsta tänkbara mardröm: pengarna borta och ett mordfall där varje litet indicium pekar i riktning mot polischefen själv. Och saken blir knappast bättre av att den som leder mordutredningen är den kvinna som mycket snart kommer att vara hans ex-hustru.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons