Charlotta Buxton:Prins Philips humor och lojalitet lyfts fram

Charlotta Buxton
Prins Philip var Anglo-Swedish Societys beskyddare jämte Kung Gustav VI Adolf.
Prins Philip var Anglo-Swedish Societys beskyddare jämte Kung Gustav VI Adolf. Foto: Jannica Honey/Anglo-Swedish Society

De var gifta i 73 år. Nu har Storbritanniens 99-åriga prins Philip, drottning Elisabeths make, gått bort efter flera år av vacklande hälsa. Britterna sörjer en prins som blir ihågkommen för både sin humor och lojalitet till drottningen.

Under strecket
Publicerad
Prins Philip, till vänster, träffar Anglo-Swedish Societys ordförande Alexander Malmaeus på Buckingham Palace.

Prins Philip, till vänster, träffar Anglo-Swedish Societys ordförande Alexander Malmaeus på Buckingham Palace.

Foto: Jannica Honey/Anglo-Swedish Society
Annons

 LONDON För drygt tre veckor sedan lämnade prins Philip King Edward VII’s Hospital i London efter en sjukhusvistelse som varat i en månad. De suddiga bilderna av den 99-åriga prinsen på väg hem chockade britterna. Prinsen gick i pension 2017 och hade inte synts ofta i offentligheten under de senaste åren. I bilen, på väg till slottet i Windsor, satt en gammal, smal och sjuk man.

Under sjukhusvistelsen hade prins Philip genomgått en hjärtoperation och behandlats för en infektion. Det är inte första gången under de senaste åren hans hälsa vacklat. På fredag eftermiddag meddelade kungafamiljen att prinsen avlidit i stillhet på slottet under morgonen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons