X
Annons
X
Recension

Underbar och älskad av alla Underbar och älskad av alla

Martina Haag (Bella) och Nikolaj Coster-Waldau (Micke) på kärlekssemester i Wien.

Martina Haags bästsäljare Underbar och älskad av alla... (och på jobbet går det också jättebra) är slags en svensk blandning av Bridget Jones dagbok och Djävulen bär Prada. Precis som den sistnämnda bygger den delvis på egna erfarenheter. Även om Martina Haag, 43, numer är lyckligt gift och har haft några fler skådisjobb än sin hjältinna Bella, som ett par år in i 30-årsåldern fortfarande bara har en roll i en barnpjäs och lite radioreklam på cv-t.
Att boken skulle bli film var inte otippat, och vem kunde vara mer lämpad att förvalta detta feelgood-frö än Hannes Holm, som den här gången jobbat utan sin parhäst Måns Herngren, även om denne varit med och skrivit manus tillsammans med Martina Haag själv.
Martina Haag spelar huvudrollen också, och i förlängningen alltså sig själv. Frågan är väl om det var en bra idé, men visst, det funkar.

Bella har i ett sista desperat försök att slå igenom skickat ansökningar till alla teatrar i landet, och listar, i brist på andra meriter, akrobatik som en specialkunskap. Som en blixt från klar himmel ringer Dramaten. De behöver nämligen en akrobatutbildad skådespelare som kan passera som Reine Brynolfssons tvillingsyster i Trettondagsafton. Bergman själv ska regissera. Kruxet är att Bella inte vet ett dugg om akrobatik, men hon är övertygad om att hon ska få kläm på det till premiären. När hon upptäcker att hon bland annat förväntas göra en baklängesvolt och en väggsaltomortal blir det förstås lite svettigare. Naturligtvis är det här prima stoff för en måbrafilm.

Martina Haag (Bella) och Nikolaj Coster-Waldau (Micke) på kärlekssemester i Wien.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X