Annons
X
Annons
X

Umeå vann Monopolomröstning

Det blev Umeå som tog hem storsegern när nya Monopol uppdateras med 22 städer istället för gator. Övriga städer som kommer att finnas med på den nya spelplanen är bland andra Skellefteå, Mariestad, Stockholm och Göteborg. Men Umeå blir dyrast.

[object Object]
En ny version av brädspelet Monopol med städer istället för gator lanseras i vår Foto: SCANPIX ARKIV

En ny version av brädspelet Monopol med städer istället för gator lanseras i vår. Inför omgörningen har speltillverkaren låtit allmänheten tycka till om vilka 22 städer som ska få vara med på den nya spelplanen och nu är det alltså avgjort – Umeå vann med cirka 50 000 röster och blir därmed den dyraste staden på planen.

På andra plats hamnade Skellefteå, tätt följt av Arvidsjaur, Vinslöv, Kiruna och 16 andra städer. Huvudstaden Stockholm hamnar först på åttonde plats, ”tack vare ett ihärdigt röstande på slutet”, enligt spelföretagets pressmeddelande.

Totalt har 247 863 unika röstare sammanlagt röstat 466 915 gånger, ett tecken så gott som något på lokalpatriotisk mobilisering.

Annons
X

– Vi kunde ha tagit de 22 största städerna men tänkte att det är betydligt roligare att ha en omröstning baserad på folkets vilja och lokalpatriotism. Detta gjorde det möjligt för mindre städer att tävla mot större städer som vanligtvis får mer uppmärksamhet. Titta på resultatet med flera små städer i toppen, detta var precis anledningen till att vi valde att göra en omröstning, säger Hanne Friis Olsen på tillverkaren Hasbro i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
X

En ny version av brädspelet Monopol med städer istället för gator lanseras i vår

Foto: SCANPIX ARKIV Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X