X
Annons
X
Recension

Ulf Lundell Ulf Lundell: ”Stockholm känns främmande”

Ulf Lundell på Göta Lejon känns glad och stark. Men idag svarar Stockholmspubliken nervöst på Ulf Lundells försök till politisk konversation, och få sjunger med.

För den som vill mer än att få sin världsbild bekräftad finns det i Ulf Lundells musik en politisk konst som inte är plakat, skriver Sofia Lilly Jönsson. Foto: Evelina Andersson Ericsdotter/Rockfoto

Fastän stommen i låtarna är rätt likartad har Ulf Lundells musik flera skilda uttryck. Det är rock-Uffe förstås, stadiumartisten som sjunger om kvinnor och fest, men det är också samhällsskildraren med socialpolitiska texter och den känsliga poeten som väver samman sin oro med världens. Dessa musikens olika ansikten präglade kvällen på Göta Lejon när Ulf Lundell med sexmannaband gjorde sitt första stopp i Stockholm under den sista turnén.

Prick klockan åtta gick han på. Den stojande foajén hade inte satt sig än och kom snabbt in från ölmuggen till en ensam singer-songwriter med gitarr och munspel. Lundell inledde solo med "Östra Svealand", som för att både säga god kväll till sitt gamla Stockholm och visa vem han var när allt började för snart 50 år sedan.

För den som vill mer än att få sin världsbild bekräftad finns det i Ulf Lundells musik en politisk konst som inte är plakat, skriver Sofia Lilly Jönsson.

Foto: Evelina Andersson Ericsdotter/Rockfoto Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X