Annons
X
Annons
X

Ulf Ekman: Märkligt

Livets Ords pastor Ulf Ekman anser att avlyssningen av honom är märklig.

Av TT
Ulf Ekman säger att han förväntar sig ett svar av FRA-chefen Ingvar Åkesson.
Ulf Ekman säger att han förväntar sig ett svar av FRA-chefen Ingvar Åkesson. Foto: SCANPIX

”Vi har inte haft något att dölja, så på det sättet har jag inga problem med att någon tar del av våra samtal, men rent principiellt verkar det väldigt märkligt att svenska staten ska behöva avlyssna företrädare för kyrkor, organisationer och företag för att de har kontakter med Ryssland”, skriver han i ett pressmeddelande.

Han anser att Stefan Swärd ställer högst relevanta frågor till FRA-chefen Ingemar Åkesson i sin artikel . ”Jag utgår ifrån att Åkesson på något sätt besvarar frågorna och bemöter kritiken”, skriver Ulf Ekman.

Ingemar Åkesson är på resa och var på tisdagen inte anträffbar, men hans sekreterare hänvisar till ett uttalande som Åkesson gjorde i samband med anmälan till Datainspektionen den 12 maj:

Annons
X

”FRA har i dag fått ta del av den anonyma anmälan som den 12 maj gjordes till Datainspektionen om FRA:s personuppgiftsbehandling på 1990-talet. Den aktuella signalspaningen bedrevs på uppdrag av en svensk myndighet och hade viss anknytning till Sovjetunionens upplösning. Den bedömdes ligga inom ramen för de regler som gällde då: 1994 - 1997.”

”Så här går det inte till nu. I dag gäller betydligt striktare regler som kräver mycket större precision från uppdragsgivarna”, skriver Ingvar Åkesson.

TT

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Ulf Ekman säger att han förväntar sig ett svar av FRA-chefen Ingvar Åkesson.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X