Annons

Ugandas president segrade i oroligt val

Anhängare till oppositionsledaren Kizza Besigye protesterar under överinseende av en polisman i Ugandas huvudstad Kampala.
Anhängare till oppositionsledaren Kizza Besigye protesterar under överinseende av en polisman i Ugandas huvudstad Kampala. Foto: Ben Curtis/TT

President Museveni sitter kvar vid makten i Uganda. I väntan på valresultat sattes oppositionsledaren Kizza Besigye under lördagen i husarrest, enligt polisen som en förebyggande åtgärd för att undvika ökade våldsamheter när valresultatet presenterades.

Under strecket
Publicerad

NAIROBI Oroligheterna i Ugandas huvudstad Kampala fortsatte under fredagen och lördagen, med sammandrabbningar mellan demonstranter och polis och militär. På lördagsmorgonen sattes oppositionsledaren Kizza Besigye i husarrest, enligt polisens talesperson Fred Enanga i ”preventiva åtgärder” för att undvika ytterligare våldsamheter under dagen.

– Vi måste lugna ner situationen. Vi har tillräckliga skäl att hindra honom från att uppmana till våldsamheter, säger Fred Enanga till ABC News.

Annons
Annons
Annons