Annons

Uddevallaåklagaren: Bevisläget har förbättrats

Kammaråklagare Jim Westerberg begär att den 22-åriga man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla ska sitta kvar i häktet. Arkivbild.
Kammaråklagare Jim Westerberg begär att den 22-åriga man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla ska sitta kvar i häktet. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

Kammaråklagare Jim Westerberg begär att den 22-åriga man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla ska sitta kvar i häktet.

– Jag bedömer att bevisläget förbättrats, men det behövs mer tid för att fullfölja utredningen, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare häktningen går ut på fredag, men redan på onsdagen begärde åklagaren att rätten ska förlänga åtalstiden. Förhandlingar hålls i tingsrätten på fredag eftermiddag. Åklagaren begär att mannen ska häktas till den 3 januari.

– Vi väntar på så mycket analyser så vi vet redan nu att det kommer att dröja länge innan vi kommer fram i det här fallet, säger Jim Westerberg.

Annons
Annons
Annons