Annons
X
Annons
X

UD släpper rese-app

Lagom till semestersäsongen släpper UD en app till Iphone, med information om läget i olika länder samt tips och råd inför och på resan.

– Med en app hoppas vi att det blir enklare och smidigare för resenärerna att hålla sig uppdaterade med UD:s reseinformation, säger utrikesminister Carl Bildt i ett pressmeddelande.

Av SvD


Resklar

heter mobiltelefonapplikationen som gör det möjligt att få uppdaterad information från UD och andra myndigheter om resmål över hela världen, skriver UD i ett pressmeddelande.

Användaren ska dels få direktinformation om säkerhetsläget från Sveriges ambassader runt om i världen, men också råd och tips kring vad man bör tänka på inför resor i olika länder, vad man bör göra om man råkar illa ut, samt fakta om resmålet.

Genom samarbete med andra myndigheter kan UD också ge hälsotips, som information om vilka vaccinationer som behövs, i appen.

Annons
X

– Vi är stolta över att vara ett av de första länderna i Europa med den här tjänsten, säger utrikesminister Carl Bildt i ett pressmeddelande.

Appen släpptes idag till Iphone, och kan laddas ner gratis från Appstore. Tanken är att en version för Android-telefoner ska vara på marknaden i höst.

SvD.se

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 2
  Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X