Annons

U2”U2 är ofta mördande tråkigt”

Bono tar upp hjärtefrågorna fred, rättvisa, flyktingkris och aids. Det är ärligt menat men det bränner aldrig till, skriver Dan Backman.
Bono tar upp hjärtefrågorna fred, rättvisa, flyktingkris och aids. Det är ärligt menat men det bränner aldrig till, skriver Dan Backman. Foto: Pontus Lundahl / TT

U2 bjuder på en ojämn konsert, skriver Dan Backman. Det är svårt att värja sig mot kanonaden av hits men ofta är det mördande tråkigt. Allra bäst fungerar ”Bullet the blue sky”.

Under strecket
Publicerad

U2 har alltid hållit sig i framkant när det gäller tekniken.

Foto: Pontus Lundahl/TTBild 1 av 2
Foto: Pontus Lundahl/TTBild 2 av 2

Det börjar på en jordnära nivå. Som om U2 vill visa att de fortfarande är ett skitigt litet rockband från Dublin. Det är ett välbekant grepp: alla artister och grupper når förr eller senare en punkt i karriären där de vill stärka banden till publiken genom att återknyta till rötterna.

Med en glödlampa modell större som enda dekoration inleder irländarna den första av fyra konserter på Globen med "The miracle (of Joey Ramone)". Låten är plockad från det senaste albumet ”Songs of innocence”, ett album som kretsar kring kvartettens ungdomsår i Dublin och som präglar stora delar av gruppens två timmar och en kvart långa konsert.

Annons
Annons
Annons