Annons

#Tystnadtagning i en gemensam föreställning över hela Sverige

Ikväll samlas en stor grupp kvinnliga skådespelare på flera teaterscener över hela landet. I en gemensam föreställning kring uppropet #tystnadtagning läser de högt ur de många berättelserna om övergrepp, sextrakasserier och förnedring på de svenska teaterscenerna. Uppropet som publicerades i SvD för en dryg vecka sedan har fått en enorm uppmärksamhet. Just nu pågår utredningar mot enskilda manliga skådespelare på flera håll samtidigt som teater- och filmledningarna ser över sin verksamhet, attityder och värdegrund för att komma tillrätta med problemen.

I veckan har uppropen spridit sig till flera branscher: jurister, musiker, sångare och politiker för att nämna några.

Från bränslesnål framtidsbil till livsfarlig nedsmutsare som snart inte ens tillåts i innerstan. Vad var det som hände med dieselbilen? SvD:s Jonas Fröberg berättar historien om hur EU:s politiker tillät teknik som skördar tusentals människoliv bara för att biltillverkarna skulle tjäna en extra hacka.

I helgen har Liberalerna haft sin kongress. Inför den har SvD:s reporter Claes Lönegård gjort en djupdykning i partiets politik och berättar historien om hur det svenska samhället förändras om Jan Björklund vore statsminister.

Fortsatt trevlig söndagkväll.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons