Tystnaden ökar oron

Nyheten förvärrar oron i Italien vars utrikesminister Franco Frattini i går reste till Mellanöstern för att få loss två italienskor som hålls gisslan i Irak sedan en vecka.

Under strecket
Publicerad
Annons

GENÈVE. Kidnapparna skar halsen av den turkiska lastbilschauffören Durmus Kumdereli - i går visades videon av det bestialiska mordet på irakiska militanters hemsida.
Frattinis resa är en kamp mot klockan, och med gårdagens nyhet om den turkiska lastbilschauffören ökar desperationen. Kumdereli kidnappades i Irak den 14 augusti. Videon visades i går på en hemsida som tillhör al-Qaidaanhängaren Abu Musab al-Zarqawi, enligt nyhetsbyrån Reuters.
När det gäller de två italienskorna har kidnapparnas tidsgräns då kvinnorna skulle mördas om Italien inte drar tillbaka sina soldater från Irak, passerats. Inga videobilder eller färska fotografier har heller visats av kvinnorna.

– Befria Simona och Simona, de är bara i Irak för att göra gott, vädjade Frattini under resan som började i Kuwait och följs minutiöst av det italienska folket, enligt italienska nyhetsbyrån Ansa.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons