Annons
X
Annons
X

Tystnad kring extramötet

”Inga kommentarer” – det beskedet ger flera styrelsemedlemmar i LO inför dagens extrainkallade möte om Wanja Lundby-Wedins framtid. SvD.se är på plats och följer utvecklingen. Men efter mer än fem timmar finns fortfarande inga signaler från styrelsen om LO-ordföranden kommer sitta kvar eller avgå.

(uppdaterad)
Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

Mer om skandalen

SVD.SE PÅ PLATS | LO:S STYRELSE OM WANJA LUNDBY-WEDIN

Klockan 12 idag fortsatte det extrainkallade styrelsemöte som igår avbröts efter en timme. LO:s styrelse ska idag diskutera Wanja Lundby-Wedins framtid som ordförande.

I styrelsen sitter ordförande för medlemsföreningarna, och till mötet i LO-borgen på Norra Bantorget i centrala Stockholm idag anlända strax innan lunch bland andra ordföranden för Seko, IF Metall, Pappers, Handels och Byggnads.

Men ingen ville säga något om framtiden för Wanja Lundby-Wedin.

Annons
X

– Inga kommentarer till efter mötet, sade flera av styrelsemedlemmarna när de gick in i LO-borgen rapporterar SvD.se:s utsände.

Vid 17-tiden pågick mötet fortfarande och någon information om diskussionerna inne i LO-borgen har inte sipprat ut.

Jan-Henrik Sandberg, ordförande för LO-förbundet Pappers, sade dock innan mötet att han fortfarande har förtroende för Wanja Lundby-Wedin. Däremot ville han inte spekulera i henns framtid i LO.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Sandberg tror att Lundby-Wedins agerande i AMF Pension-affären till viss del har sänkt Socialdemokraternas opinionssiffror.

  – Jag skulle tro att den delvis har en koppling, men att det i grund och botten är andra problem som gör att partiets opinionssiffror rasar, säger Sandberg.

  Alliansen med Vänsterpartiet och Miljöpartiet skadar S politik, anser Pappers ordförande.

  – Politiken blir lite låst. Den Socialdemokratiska politiken måste ta hänsyn till de andra partierna och de i allt för stor utsträckning för att det ska vara nyttigt för opinionssiffrorna, säger Sandberg.

  IF Metalls ordförande Stefan Löfven vill inte säga om han fortfarande har förtroende för LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin.

  – Inga kommentarer före styrelsemötet klockan 12 i dag, säger han till TT.

  Däremot håller Löfven med Lundby-Wedin om att Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin inte ska ha någon åsikt om i fall Lundby-Wedin bör sitta kvar i AMF:s styrelse.

  – Med all respekt för Mona Sahlin så är det inte partiets sak, säger Löfven.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX Bild 1 av 7
  Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX Bild 2 av 7

  ˝Inga kommentarer före styrelsemötet” – så löd beskedet från If Metalls Stefan Löfven.

  Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX Bild 3 av 7

  Pappers förbundsordförande Jan-Henrik Sandberg på väg till styrelsemötet. Sandberg är en av de som uttalat stöd till LO-basen inför mötet.

  Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX Bild 4 av 7

  Transports ordförande Lars Lindgren.

  Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX Bild 5 av 7
  Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX Bild 6 av 7
  Foto: TOMAS ONEBORG / SVD / SCANPIX Bild 7 av 7
  Annons
  X
  Annons
  X