Tystas Aktiespararna drabbas hela börsen

Det är för jävligt. Tyvärr finns det inget annat adekvat uttryck för försöken att hindra Aktiespararna att framföra förbundets åsikter i olika börsfrågor.

Under strecket
Publicerad
Annons

De personer som uppenbarligen vid olika tillfällen bett Lars-Erik Forsgårdh och andra företrädare för Aktiespararna att hålla truten vet inte sitt eget eller aktiemarknadens bästa. För Aktiespararna behövs om börsen ska fungera som en levande riskkapitalmarknad.
Därmed inte sagt att Aktiespararna behöver just Lars-Erik Forsgårdh, Sten Trolle, Lars Milberg, Gunnar Ek eller någon av de andra företrädarna för Aktiespararna. De är och ska vara utbytbara.

Organisationen behöver emellertid starka och kunniga talesmän/-kvinnor som för de privata investerarnas talan, oavsett om det är uppskattat av övriga ägare och bolagsledningarna eller inte.
Sverige har, näst efter USA, världens högsta andel direktägande privatinvesterare och äran för det ska Aktiespararna ha. Genom sin enträgna opinionsbildning har organisationen höjt kunskapsnivån om aktier i Sverige och drivit näringslivet framför sig mot den nya koden för bolagsstyrning.
Det stora intresset för privathandel i aktier har gjort Stockholmsbörsen till
Europas livaktigaste och mest likvida handelsplats för aktier, något som både större institutionella ägare och de noterade bolagen själva dragit nytta av. Det är privathandeln som sätter priset på marginalen i den normala dagliga handeln.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons