Ny modell testas i Tyskland: ”Dagspass”

Vid sex teststationer i innerstaden köar sedan i måndags många av Tübingens invånare som vill leva ett liv som påminner om tiden före pandemin.
Vid sex teststationer i innerstaden köar sedan i måndags många av Tübingens invånare som vill leva ett liv som påminner om tiden före pandemin. Foto: Markus Schreiber/AP

Snabbtester som fungerar som en ”dagsbiljett” öppnar för restaurangbesök, shopping och teater. Modellen testas i sydtyska Tübingen som ett alternativ till nedstängning när smittsiffrorna stiger och vaccinationstakten är låg.

Under strecket
Publicerad
Vi hoppas kunna hitta en väg att möjliggöra mer normalitet, säger delstaten Baden-Württembergs regeringschef Winfried Kretschmann.

Vi hoppas kunna hitta en väg att möjliggöra mer normalitet, säger delstaten Baden-Württembergs regeringschef Winfried Kretschmann.

Foto: Sebastian Gollnow/TT
Annons

BONN Vid sex teststationer i innerstaden köar sedan i måndags många av Tübingens invånare som vill leva ett liv som påminner om tiden före pandemin. Där delas gratis snabbtest ut som de själva genomför och som personal sedan dokumenterar i en ”dagsbiljett”.

Dokumentet är giltigt i en dag, alltså så länge som ett negativt resultat med stor sannolikhet visar att man inte är smittad. Det är inträdesbiljetten till allt som i dag är stängt eller hårt begränsat, respektive riskerar att få stänga ner när smittsiffrorna klättrar över nivån på 100 smittade per 100 000 invånare under en sjudagarsperiod.

Annons
Annons
Annons