Tyskland klart för EM-final

Finland verkade nöjda att ha tagit sig till EM-semifinal. Tyskorna gick i går utan problem till final för fjärde gången i rad.

Under strecket
Publicerad
Annons

Redan efter elva minuters spel hade de regerande världsmästarinnorna kopplat greppet om matchen. Finland såg ut som ett gäng flickspelare och orsakade misstag på löpande band.

– Vi gick in i matchen på ett övermodigt sätt och det var mycket nervositet. Men jag är väldigt stolt över laget. Det är första gången vi är med i ett EM och vi får lära oss av det här, sade Finlands förbundskapten Michael Käld till TT.
Tyskland tog ledningen i den fjärde minuten när mittbacken Tiina Salmén tappade bollen på motståndarnas planhalva. Efter en snabb omställning placerade Inka Grings in 1-0 i målvaktens bortre hörn.
De två följande målen kom när finskorna inte kunde få ut bollen ur sin egen box - båda gångerna fick Conny Pohlers (2-0) det att se löjligt enkelt ut framför mål. Efter en misslyckad undanrensning fick Inka Grings skjuta in 3-0.
Finland reducerade i och för sig till 3-1 i den 14:e minuten efter en hörna från höger men när världens bästa fotbollsspelare, Birgit Prinz, satte 4-1 var matchen över.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons