Annons

Tyskland planerar återgång till det normala

Gatan Heerstrasse som leder ut ur Berlin var nästan tom i söndags. Inrikesdepartementet vill att restriktionerna i landet ska lättas så snart det är möjligt, enligt ett dokument som Reuters har tagit del av.
Gatan Heerstrasse som leder ut ur Berlin var nästan tom i söndags. Inrikesdepartementet vill att restriktionerna i landet ska lättas så snart det är möjligt, enligt ett dokument som Reuters har tagit del av. Foto: Christoph Soeder/AP/TT

Krav på munskydd på offentlig plats och begränsningar i hur många som får träffas på en och samma gång. Det hoppas Tyskland ska bidra till att restriktionerna som har införts på grund av coronaviruset snart kan lättas.

Under strecket
TT
Publicerad

Tysklands inrikesdepartement har tagit fram en lista med åtgärder som man hoppas ska möjliggöra en gradvis återgång till det normala efter det att de nuvarande restriktionerna hävs den 19 april.

Stora delar av Tyskland har varit nedstängda sedan den 22 mars. Restriktionerna för att hejda spridningen av coronaviruset har fått landets ekonomi att tvärnita och den väntade recessionen gör beslutsfattarna angelägna om att försöka få i gång viktiga verksamheter igen.

Annons
Annons
Annons