Annons

Tyska ”kotlettkejsaren” väcker ilska och hat

Ilska och hat slår emot Clemens Tönnies, ägare och chef för Tysklands största slakteri där smittan har spritt sig okontrollerat.
Ilska och hat slår emot Clemens Tönnies, ägare och chef för Tysklands största slakteri där smittan har spritt sig okontrollerat. Foto: RHR-FOTO/Dennis Ewert/TT och David Inderlied/dpa

Profithaj, ”slavdrivare” och nu också ansvarig för Tysklands största coronautbrott. Ilska och hat slår emot Clemens Tönnies, ägare och chef för Tysklands största slakteri där smittan har spritt sig okontrollerat och regionen nu stängts ner i ytterligare en vecka.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

I medierna tituleras  Clemens Tönnies som ”köttbaronen” eller ”kotlettkejsaren”.

Foto: David Inderlied/dpa

Demonstrationer mot Clemens Tönnies i Gelsenkirchen.

Foto: Fabian Strauch/dpa

Tysklands jordbruksminister Julia Klöckner.

Foto: imago stock/imago sportfotodienst

En aktivist från djurrättsorganisationen Peta demonstrerar utanför kött- och korvproducenten Schulte i tyska Dissen, som hör till Tönnies köttimperium.

Foto: Friso Gentsch/TT

BONN ”Du svin”, står det på stora lakan som vajar i vinden vid anrika fotbollsklubben Schalke 04. Avsedd är Clemens Tönnies, 64, som har byggt upp ett köttimperium som hör till Europas största – och dessutom var styrelseordförande i Schalke 04 innan han på tisdagen meddelade att han avgår.

Svidande kritik kommer också från uppretade invånare i regionen Gütersloh där samhällslivet återigen stängts ner efter det att omkring 1 500 av slakteriets medarbetare testats positivt för corona, 6 500 är i karantän och befolkningen nu upplever att den inte längre är välkommen i resten av Tyskland.

Annons
Annons
Annons