Annons

Tyska hockeyproffsen häktade

De två tyska ishockeyspelare som misstänks ha våldtagit en 20-årig kvinna i Tyringe utanför Hässleholm häktades i går. - Den tyngsta bevisningen är förhören, både med henne och andra personer, säger åklagare Pernilla Åström.

Under strecket
Publicerad

Det tyska ishockeylaget Äisbären Berlin var på träningsläger i Sverige när den anmälda våldtäkten ska ha ägt rum. Enligt kvinnan träffade hon hockeyspelarna under en festnatt i Hässleholm. De delade en taxi till hotellet i Tyringe och hon bjöds med upp i rummet på en öl. Enligt den 20-åriga kvinnan våldtog männen henne på hotellrummet. Hon anmälde händelsen på lördagsmorgonen. Männen greps senare på kvällen.

En av männen, en 36-årig före detta NHL-spelare, erkänner att han har umgåtts med kvinnan, men inte att något brottsligt ägde rum. Den andre misstänkta, en 37-åring med VM-meriter, nekar också till brott. - Min klient upplever häktningen som en katastrof. Hans personliga övertygelse är att om utredningen får löpa på som kommer det framgå att han tala sanning, säger advokat Johan Eriksson. Händelsen är en stor nyhet i Berlin. ”Vad hände på kurhotellet?” är rubriken i stadens största tidning BZ där spelarna hängs ut med namn och bild. - Det är mycket som står på spel för min klient. Vi kommer sannolikt att överklaga häktningsbeslutet, säger Johan Eriksson. Utredningen fortsätter nu, med bland annat fler förhör med olika personer. - Vi väntar också på läkarintyg, protokoll från den tekniska undersökningen och så småningom DNA-analyser, säger Pernilla Åström.

Annons
Annons
Annons