Annons

Tydligt att Enström spelar dubbelt

Försvarminister Karin Enströms ovilja att kalla Saudiarabien för dikatatur visar tydligt regeringens spel med dubbla kort. Å ena sidan talar de om vikten av att värna demokrati och mänskliga rättigheter, å andra sidan säljer de vapen till diktaturer, skriver Peter Rådberg (MP).

Publicerad

Försvarsminister Karin Enström tycker det är ett ”trubbigt instrument” att kalla Saudiarabien för en diktatur. Hon vägrade konsekvent under Ekots lördagsintervju 20/10 att nämna ordet diktatur när de pratade om Saudiarabien. ”Vi gör inte den typen av listor som delar in länder”, var Karin Enströms svar. Hon ville överhuvudtaget inte använda några ”etiketter” på några länder. Frågan är om hon anser Sverige vara en demokrati?

Saudiarabien är en av världens grymmaste diktaturer och begår en mängd övergrepp mot sin egen och sina grannländers befolkningar. Saudiarabien är inget gränsfall mellan diktatur och demokrati. Tydligare exempel på diktatur är svårt att hitta. När då Försvarsministern vägrar säga det självklara, så blir det till slut pinsamt.

Annons
Annons
Annons