Annons

Tycker du att det ska vara tillåtet att bära heltäckande burka?

Publicerad
Sumiyyah Hossain, 17 år. 
– Det är upp till en själv. Många väljer själva att bära burka. Jag har själv valt att ha slöja, flera av mina kompisar har det och alla väljer själva.
Sabina Vedia, 18 år:
– Ingen ska ju bestämma hur man ska klä sig. De som har burka väljer det själva, det behöver ju vara inte männen som bestämmer det.
Sarah Altun, 17 år:
– Det är ju deras religion att bära det så det kan man ju inte förbjuda, men visst, ibland kan familjerna styra.
Sumiyyah Hossain, 17 år. – Det är upp till en själv. Många väljer själva att bära burka. Jag har själv valt att ha slöja, flera av mina kompisar har det och alla väljer själva. Sabina Vedia, 18 år: – Ingen ska ju bestämma hur man ska klä sig. De som har burka väljer det själva, det behöver ju vara inte männen som bestämmer det. Sarah Altun, 17 år: – Det är ju deras religion att bära det så det kan man ju inte förbjuda, men visst, ibland kan familjerna styra. Foto: TOMAS ONEBORG

Sumiyyah Hossain, 17 år. – Det är upp till en själv. Många väljer själva att bära burka. Jag har själv valt att ha slöja, flera av mina kompisar har det och alla väljer själva. Sabina Vedia, 18 år: – Ingen ska ju bestämma hur man ska klä sig. De som har burka väljer det själva, det behöver ju vara inte männen som bestämmer det. Sarah Altun, 17 år: – Det är ju deras religion att bära det så det kan man ju inte förbjuda, men visst, ibland kan familjerna styra.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 4

Jan Hedqvist, Vallentuna: – Var och en måste ha friheten att klä sig hur man vill. Det här blir en konstig skendebatt. Då är det i så fall frågan om religionsförtryck som ska diskuteras. Det ingen fråga som hör hemma i valrörelsen.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 2 av 4

Fatima Moubadder, Jakobsberg: – Det ska absolut inte förbjudas, de flesta kvinnor som bär burka tycker ju inte att de är förtryckta. Det är en rättighet att klä sig hur man vill. Hon som bär burka skadar ju inte någon.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 3 av 4

Jamila Bental, Solna: – Om man förbjuder något som en folkgrupp bär, vilket blir då nästa steg? De som bär burka väljer det själva. Alla jag känner som bär sjal till exempel, har valt det själva. Sverige ska ju vara ett öppet samhälle där man får klä sig hur man vill.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons