Annons
X
Annons
X

Twitter in i läroplanen

Twitter istället för andra världskriget, Wikipedia istället för undervisning om den viktorianska perioden. Nu moderniserar Storbritannien sin läroplan för låg- och mellanstadiet.

Storbritannien tar nu drastiska steg för att modernisera läroplanen för landets låg- och mellanstadieelever. Nu ska eleverna kunna använda populära internettjänster som del i undervisningen, och dokument som The Guardian tagit del av nämner Twitter, Wikipedia, bloggar och podcasts.

Ett större allt fokus läggs på internet och datorer – och eleverna ska inte längre bara lära sig rättstavning utan också hur man använder ett rättstavningsprogram på datorn.

Samtidigt tas den obligatoriska undervisningen om andra världskriget och den viktorianska tiden bort – i framtiden ska det vara upp till skolorna att själva besluta om eleverna ska lära sig om dessa historiska perioder. Skälet är att eleverna inte ska tvingas läsa samma sak både i lägre årskurser och när de når högstadiet.

Annons
X

– Datakunskaper och hur man använder tangentbordet blir lika viktigt som att skriva för hand. Traditionella böcker och skrivna texter tonas ner till förmån för webbaserad undervisning, säger John Bangs på det brittiska lärarfacket till The Guardian.

Den läckta informationen om förändringarna fick det ansvariga departementet att igår skicka ut ett pressmeddelande där man betonade att eleverna även i framtiden ska undervisas i historia.

Och för vissa lärarorganisationer är förändringen välkommen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Vi är glada att undervisningen blir betydligt mer flexibel. Eleverna måste entusiasmeras så att de vill lära sig saker och få de färdigheter som behövs för att lära sig nya saker i framtiden. Det här handlar inte om viktorianska tiden nämns eller inte, säger Mary Bousted på organisationen Association of Teachers and Lecturers.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X