Annons
X
Annons
X

Twilight får erotisk version

Hollywood gör en erotisk version av Twilight. Fanfiction-romanen Fifty shades of grey har gått upp på bästsäljarlistorna i USA och två stora bolag har nu köpt filmrättigheterna.

Av SvD

Fifty shades of grey är en fanfiction-roman inspirerad av Twilight. Historien är annorlunda, mer erotisk. Edward är inte längre vampyr utan en rik och sadomasochistisk 27-årig man vid namn Christian Grey, och Isabella Swan har fått namnet Ana Steel. Tillsammans inleder de en relation som inte är lika sexuellt återhållsam som den i Stephenie Meyers böcker.

Filmbolaget Universal och Fokus film gör nu en film av romanen.

– Som så många läsare runt om i världen har vi förälskat oss i Fifty shades of grey, säger Universal Pictures.

Annons
X

Författaren E L James är en brittisk kvinna som för tre år sedan började skriva fanfiction på internet under psedonymen Snowqueen Icedragon. Historien fick namnet Master of the universe och planeras att ges ut i tre delar. Den första boken ligger på New York Times bästsäljarlista.

Fanfiction har blivit allt populärare under de senaste åren. Användarna har stor frihet att själva skriva så kallade ”what if”-scenarion av berättelser som Harry Potter och Sagan om Ringen. All fanfiction har dock inte erotiska inslag.

svd

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X