Tvivel om ny lag mot huliganer

Unga fotbollshuliganer är farligast – det är alla överens om. Men hur problemet ska lösas är det ingen som vet. Den nya lagen som ska porta bråkmakare från arenorna väntas inte göra någon större skillnad.

Under strecket
Publicerad
Från den 1 juli ska personer som kan väntas ställa till bråk stängas ute från läktaren. Men en stor del 
av bråken sker inte på arenorna utan på andra ställen i stan, som till exempel i samband med derbyt Hammarby–Djurgården på Söderstadion i maj.

Från den 1 juli ska personer som kan väntas ställa till bråk stängas ute från läktaren. Men en stor del av bråken sker inte på arenorna utan på andra ställen i stan, som till exempel i samband med derbyt Hammarby–Djurgården på Söderstadion i maj.

Annons

Redan tidigare har fotbollsklubbarna kunnat porta supportrar som är kända slagskämpar eller som hotat personal. I dag är ett tiotal supportrar utestängda från Hammarby IF:s hemmamatcher och fem supportrar nekas tillträde till Djurgårdens IF:s hemmamatcher.

Från den 1 juli blir det ännu hårdare tag mot kända bråkmakare. Personer som väntas ställa till med bråk inne på arenan kan beläggas med tillträdesförbud. Ett sådant utfärdas av en åklagare och gäller i högst ett år. Den som trots förbudet försöker ta sig in på arenan kan åtalas och dömas till böter eller fängelse.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons