X
Annons
X

Tvinga inte föräldrar att överge spädbarn

En förälder borde inte behöva lämna landet, och därmed lämna sitt barn i Sverige, för att få stanna här. Det skriver FP-politikern Lennart Gabrielsson som beskriver ett fall där ett spädbarn riskerar att gå miste om den som främst tagit hand om barnet, men där Migrationsverket ändå inte ger förtur så att mannen kan återvända så snabbt som möjligt.

I somras föddes ett litet barn, ett barn som liksom alla andra barn förtjänar sina föräldrars omsorg och kärlek. På BB anade personalen oråd. Barnets mamma verkade inte må bra. Hon knöt inte an till sitt barn. En orosanmälan gjordes till socialkontoret och inom kort flyttades modern till psykiatrisk vård. Barnets pappa ansågs vara en bra förälder men han behövde stöd och han och barnet placerades i en jourfamilj. Inom kort anslöt även mamman till familjen men hon var fortfarande oförmögen att ta hand om sitt barn. Pappan tog däremot stort ansvar och efter en tid kände socialtjänsten ingen oro över hans förmåga att vara förälder.

Mamman och pappan gifte sig 2012. Mamman hade då uppehållstillstånd. Pappan hade varit i Sverige i sju år och ansökt om uppehållstillstånd av politiska skäl. När familjen hade bott ett tag i jourhemmet väcktes en oro över att pappan inte skulle få stanna kvar i Sverige. Att han skulle tvingas åka till sitt hemland för att därifrån söka uppehållstillstånd. Trots att socialkontoret uppvaktat Migrationsverket och betonat att barnet behöver sin pappa så tvingades mannen ut ur landet. Den 3 augusti åkte mannen tillbaka till sitt hemland.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X