Annons
X
Annons
X

”Tveksamt om Spendrup kan sitta kvar”

Flera representanter från näringslivet är kritiska till Jens Spendrups uttalanden i Ekots lördagsintervju. Att kvinnlig kompetens inte finns är en förlegad åsikt, låter det. Istället handlar det om att man letar efter kompetensen på fel ställen - och att Jens Spendrup nu kan tvingas bort från Svenskt Näringsliv.

Douglas Roos och Anna Ryott.
Douglas Roos och Anna Ryott. Foto: OSKAR KULLANDER /MAGNUS SANDBERG

Kritiken har inte varit nådig mot Jens Spendrup, ordförande i Svenskt Näringsliv, efter Ekots lördagsintervju. Framför allt rör det sig om Jens Spendrups nekande till att han är feminist med motiveringen att han inte tycker om ismer.

Samt, förstås, hans påstående att anledningen till att det inte finns fler kvinnor i styrelser är att det saknas kompetenta kvinnor.

Olika representanter från näringslivet ställer sig frågande till Jens Spendrups uttalande. Anna Ryott är vd för Swedfund, som är statens riskkapitalbolag för investeringar på tillväxtmarknader. Hon är kritisk mot argumentet att det skulle saknas kompetenta kvinnor.

Annons
X

– Det argumentet förstår jag inte. Hade varit intressant att veta vilka kriterier som valberedningar och styrelser utgår från när de letar efter kompetens. Bättre jämlikhet i ledningen är oerhört centralt för svenskt näringsliv. Det handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare för unga talanger, men det finns även studier som visar att en ökad jämlikhet ger en bättre lönsamhet, säger Anna Ryott.

Är den här typen av uttalanden ett tecken på att en kvoteringslag är nödvändig för att det skall hända något?

– Det driver på aktualiteten. Jag tror att det kan bli en förnyad diskussion. Vi lever i år 2014 nu. Den här synen på kvinnlig kompetens är förlegad och gammeldags. Det är viktigt att våra främsta ledare inom både näringsliv, fack och politiken förstår vikten av att ha styrelser som tänker på både jämställdhet och mångfalden. Kompetens finns. Det handlar om vart man letar. Man borde lyfta blicken, säger Anna Ryott.

Sven Hagströmer, grundare av stiftelsen Allbright som verkar för starkare ledningsgrupper och styrelser genom ökat fokus på meriter, är orolig över konsekvenserna av intervjun.

– Nu har han gett ett alibi till valberedningar och rekryteringsgrupper. Jens Spendrup säger att alla kvinnor med kompetens redan sitter i styrelser. Så det är bara att sluta leta eftersom det inte finns någon ytterligare kompetens i nuläget. Men en sak måste man säga - han var inte feg. Det som är upprörande är att han uppenbarligen tycker såhär, säger Sven Hagströmer.

Att ordföranden för Svenskt Näringsliv inte vet vad feminism är tycker han är okunnigt. Det är bara att slå upp i ordboken. Att jämföra feminism med kommunism och inte ”tycka om ismer” väcker frågan om han exempelvis inte tycker om kapitalism.

– Jag tror att han har gjort kvoterarna en jättetjänst. I flera år har kvinnor i större utsträckning tagit akademisk examen än män. Jag är emot kvotering. Det är inte nödvändigt för att vi skall få jämställda ledningsgrupper och styrelser. Det kommer lösa sig av sig självt när män med de här förlegade värderingarna försvinner, säger Sven Hagströmer.

Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på Folksam, ser även en positiv sida av Jens Spendrups uttalande.

– Det som är bra är att han säger det som många tänker men inte säger. Den vanliga strategin är att lyfta fram att man letar som små bävrar men inte hittar någon. De resultat som näringslivet lyckats med än så länge är ganska beklämmande. Vad som är hemskt är att det verkar finnas en oförmåga att analysera kompetens på ett bra sätt, säger Carina Lundberg Markow.

Om det behövs en kvoteringslagstiftning säger Carina är upp till lagstiftarna. Men gör en jämförelse med Norge som införde en kvoteringslag 2004.

– När den norska lagen infördes var många rädda för att man skulle få inkompetenta styrelser och sämre lönsamhet. Detta har kommit på skam. De har lyckats väl och är väldigt stolta. Jag har svårt att förstå varför det inte skulle fungera här. Jag tycker det viktiga är att fokuset ligger på kompetens, det handlar inte bara om kvinnors jämställdhet. Det är även många kompetenta män med annorlunda bakgrund som faller bort när man har otillräckliga rekryteringskoncept, säger Carina Lundberg Markow.

Douglas Roos, entreprenör, är förvånad över Jens Spendrups uttalanden.

– Jag är förvånad över hur dåligt han tar media. Om det här verkligen är hans åsikter tycker jag att det är beklämmande. Min förhoppning är att valberedningar tar sig en funderare och nominerar efter den bästa kompetensen. Jag är för en kvoteringslag för att vi skall få större nytta av den kompetens som finns där ute. Det kan behövas en tvingande lagstiftning för att vi skall kunna bryta det nuvarande mönstret, säger Douglas Roos.

Tror du han kommer kunna sitta kvar som ordförande för Svenskt Näringsliv?

– Vi får se hur det här hanteras. Men det är tveksamt om han kommer kunna sitta kvar med dessa åsikter, säger Douglas Roos.

”Varför ska alla med en åsikt be om ursäkt?” borsforum.svd.se
Annons
Annons
X

Douglas Roos och Anna Ryott.

Foto: OSKAR KULLANDER /MAGNUS SANDBERG Bild 1 av 2

Jens Spendrup.

Foto: TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X