Annons
X
Annons
X

Tveksam Ipad-reklam under lupp

Den nya Ipad som Apple lanserat fungerar inte i de svenska 4G-näten, bara i 3G-näten, eftersom den använder andra frekvenser.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Förbipasserande tittar på Apples nya Ipad i ett skyltfönster i Sydney. Foto: TIM WIMBORNE/REUTERS

Men på Apples svenska hemsida är det fortfarande inte helt lätt att hitta informationen om att den nya Ipaden bara fungerar med 4G i USA och Kanada, anser Konsumentverket.

– Det här är nog någonting vi får titta på, det är inte helt övertydligt, säger Marek Andersson, jurist på Konsumentverket, till TT.

Konsumentverket har tagit emot fyra anmälningar från konsumenter och ska nu diskutera huruvida Apples marknadsföring står i strid med lagen och gällande praxis. Om man kommer fram till att så är fallet kan ett ärende inledas. Eftersom Apples huvudkontor i EU ligger i Irland skulle i så fall den irländska motsvarigheten till Konsumentverket vara den myndighet som får vidta åtgärder, enligt Marek Andersson.

Annons
X

Den nya Ipaden säljs i Sverige sedan den 23 mars. Telia skriver på sin hemsida att den nya Ipaden har stöd för wifi och 3 G, men att den som vill koppla upp sig mot 4 G-nätet kan koppla in sin Ipad via wifi till en 4 G-router.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Förbipasserande tittar på Apples nya Ipad i ett skyltfönster i Sydney.

Foto: TIM WIMBORNE/REUTERS Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X