Annons
X
Annons
X

Tvååring startade bilen - höll på att drunkna

En tvåårig pojke och hans 69-årige morfar är allvarligt skadade efter en tragisk olycka i norska Björsvik. Pojken lyckades troligtvis starta en parkerad bil, som körde över kajen och hamnade i vattnet.

Av SvD

Enligt norska
NRK klättrade pojken in i förarsättet och lyckades på något sätt att starta bilen, som stod parkerad på kajen i Björsvik norr om Bergen. Ögonblicket senare hade bilen rullat över kajkanten och hamnat i vattnet. På kajen stod pojkens morfar och hans sexåriga storasyster.

– Jag såg flickan stå på kajen och skrika, medan mannen hoppade i vattnet efter pojken, säger Elsa Gjerstad, som bor i närheten, till NRK.

Enligt
Bergendes Tidende ska den 69-årige mannen ha lyckats öppna dörren innan bilen rullade över kajkanten, men när bilen träffade vattenytan stängdes dörren. Det fick mannen att själv hoppa i vattnet för att rädda sitt barnbarn. Ansträngningen var dock så pass stor att han varken lyckades rädda sin dotterson eller själv ta sig upp ur vattnet. Mannen togs upp av dykare, som påbörjade hjärt- och lungräddning. Samtidigt sökte man efter pojken, som låg kvar i vattnet.

Annons
X

– När vi kom till platsen hade man redan fått upp den vuxne mannen ur vattnet. Helikopterambulansen kom strax därefter. Dykarna hittade bilen omedelbart, men det var ingen i den. Och lite senare hittade vi pojken flytande lite längre ut, säger Kjell Idar Vangberg vid den norska polisen till NRK.

Enligt norska medier låg pojken i vattnet i sammanlagt 38 minuter. Både pojken och hans morfar är förda till sjukhus med allvarliga skador.

– Jag pratade med sjukhuset för en kvart sedan. Informationen var då att pojken lever, men att tillståndet är kritiskt, säger Einar Vatne vid polisen till bt.no vid 15-tiden.

SvD.se

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X