Tidningschefer i Hongkong nekas borgen

Demonstranter protesterar utanför domstolen i Hongkong till stöd för två chefer vid den prodemokratiska tidningen Apple Daily.
Demonstranter protesterar utanför domstolen i Hongkong till stöd för två chefer vid den prodemokratiska tidningen Apple Daily. Foto: Kin Cheung/AP

Två chefer vid den prodemokratiska tidningen Apple Daily framträdde på lördagen inför domstol i Hongkong, misstänkta för att ha brutit mot de svepande säkerhetslagarna som har införts av Peking. Enligt domaren nekas de två borgen.

Under strecket
TT-AFP
Publicerad
Annons

Redaktionschefen Ryan Law och ekonomichefen Cheung Kim-Hung misstänks för att ha samarbetat med utländska krafter och underminerat Kinas nationella säkerhet, i samband med en serie artiklar som polisen anser har uppmanat till internationella sanktioner. Efter att under lördagens förhandlingar ha nekats borgen så kommer de två att hållas i förvar i väntan på sitt nästa framträdande inför rätten i augusti.

De två tillhör de fem chefer som greps vid ett tillslag mot Apple Daily i torsdags. Fler än 500 poliser medverkade vid tillslaget, som har lett till kraftig internationell kritik och ses som ett led i att Peking skärper sitt grepp över Hongkong, som tidigare har haft ett relativt oberoende från Fastlandskina. De tre resterande cheferna släpptes på fredagen mot borgen i väntan på vidare utredningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons