Två nya kaptener som sätter laget främst

Under strecket
Publicerad
Annons

Preston Thomas Dennerby har vunnit SM-guld med både Hammarby och Djurgården/ Älvsjö. Nu har han tagit över landslagstronen efter Marika Domanski Lyfors. - Jag hoppas att det kan ha en psykologisk effekt på spelarna, säger han.
Det är fotbollslandslagets sista pressträff för den här gången. Den avgående förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors har fått paket och sagt några ord till mediernas representanter. Ute i hotellkorridoren får Thomas Dennerby ett telefonsamtal som river ner skrattsalvor från journalisterna som står i en ring runt honom.
Ringsignalen är nämligen Magnus Ugglas låt ”Vi ska till VM”... Han beskriver sig själv som ”ett sjukt Uggla-freak”. Det är osäkert om Domanski Lyfors delar hans musiksmak men enligt Dennerby finns det många likheter mellan honom själv och hans föregångare.

– Marika är en lika stor tävlingsmänniska som jag. Hon fuskar till och med när hon spelar fia, och jag är lite likadan. Men hon har lite hetare temperament än vad jag har för jag är nästan aldrig arg. När vi
pratar fotboll är vi ganska lika.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons