Annons

Två kvinnor dog i brand

Två unga kvinnor omkom i går och ytterligare tre skadades allvarligt vid en brand på den rättspsykiatriska kliniken vid S:t Sigfrids sjukhus i Växjö. Branden orsakades av att en patient tänt på sina sängkläder. - Sprinkler hade kunnat rädda liv, säger Björn Albinson, brandingenjör.

Under strecket
Publicerad

Branden startade vid halv fyratiden i går natt efter att en av de intagna på den kvinnliga rättspsykavdelningen tänt på sina tillhörigheter. Kraftig rökutveckling och den rigorösa säkerheten försvårade evakueringsarbetet.

– Branden gick tämligen snabbt att släcka, men evakueringen var lite mer problematisk. Vi fick fumla med nycklar i den svarta klibbiga röken, säger Christer Bengtsson, insatsledare. Resultatet blev förödande. Två kvinnor dog, tre skadades allvarligt och ytterligare elva vårdades i går på sjukhus. - Det är ett helvete. En ren tragedi. Vid tidigare bränder har ingen instans haft synpunkter på säkerheten, men i efterhand finns det givetvis saker som jag önskar att vi gjort annorlunda, säger Talis Vasko, sjukhusdirektör.

Annons
Annons
Annons