Två köpkandidater och en negativ aktie

Investtech har den här veckan tagit fram två starka köpkandidater och en negativ storbolagsaktie. Det är tre aktier där teknisk analys gett signaler om kursrörelser på medellång sikt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Nobia steg kraftigt på onsdagen efter besked om företagsförsäljning i Frankrike. Aktien har efter nästan ett års konsolidering brutit motståndet vid 60 kronor, där det nu finns stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Uppsidan är stor utan motstånd och aktien kan fortsätta upp. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på onsdagen, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Investtechs rekommendation är köp.

Swedbank rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. En rektangel-formation (REC) har gett en köpsignal med målkursen 194 kronor eller högre. Vid brott upp genom det kortsiktiga motståndet runt 180 kronor är uppsidan stor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons