X
Annons
X

Två britter förgiftade med nervgift

Två britter, en man och en kvinna, har förgiftats med Novitjok – samma nervgift som en rysk ex-spion och hans dotter förgiftades med tidigare i år.

Det nya fallet utreds av den brittiska antiterrorpolisen. En talesperson för premiärminister Theresa May säger att händelsen tas på stort allvar.

Av TT
Läs mer om Förgiftade ryske ex-agenten

De två drabbade, en 45-årig man och en 44-årig kvinna, är båda britter enligt polisen. De vårdas på sjukhus och deras tillstånd rapporteras vara livshotande. Paret hittades i lördags medvetslösa i en bostad i byn Amesbury, som ligger drygt en mil från staden Salisbury där den ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter utsattes för en nervgiftsattack i mars i år.

Sent på onsdagskvällen meddelade chefen får den brittiska antiterrorpolisen Neil Basu på en pressträff att de båda offren utsatts för nervgiftet Novitjok.

Brittisk polis har spärrat av baptistkyrkan i Amesbury då den tros vara den plats där de två personer misstänks ha fått livshotande skador av nervgiftet Novitjok.

Foto: Matt Dunham/AP/TT Bild 1 av 2

Brittisk polis har spärrat av ett apotek efter att två personer fått livshotande skador efter att ha utsatts för nervgiftet Novitjok i Wiltshire, som ligger nära den stad där en tidigare rysk spion och hans dotter förgiftades i mars i år.

Foto: Matt Dunham Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X