Annons

Två döda i gruvolycka i Malmberget

Två personer har omkommit efter att en hisskorg med flera personer rasade ner i ett djupt hisschakt i Vitåforsgruvan i Malmberget i Gällivare. ”Det här är mycket, mycket olyckligt”, säger fackordföranden Thomas Nilsson till SvD.se.

Under strecket
Publicerad
Foto: THORD NILSSON/SCANPIXBild 1 av 4

Flaggan på halv stång vid Vitåforsgruvan i Malmberget på tisdagen efter en dödsolycka som krävde två liv. Två män som befann sig i en hisskorg som lossnade och störtade ner i gruvan omkom vid kraschen mer än tusen meter under jord.

Foto: THORD NILSSON/SCANPIXBild 2 av 4

Polisbil vid Vitåforsgruvan i Malmberget på tisdagen efter en dödsolycka som krävde två liv. Två män som befann sig i en hisskorg som lossnade och störtade ner i gruvan omkom vid kraschen mer än tusen meter under jord.

Foto: THORD NILSSON/SCANPIXBild 3 av 4
Bild 4 av 4

– Två personer har befunnit sig i en arbetskorg som störtat ner i ett schakt. Vi har återfunnit båda avlidna, säger Anders Lindberg, informatör vid LKAB till SvD.se.

Olyckan inträffade strax efter 12 när två byggnadsarbetare befann sig i korgen för att besiktiga ett schakt som ska användas för den nya huvudnivån som byggs i gruvan. Schaktet ska användas för malmhissar när nivån är färdigbyggd.

Annons
Annons
Annons