Annons

Sanna Rayman:Två besked från Alice Bah Kuhnke

Alice Bah Kuhnke tillsätter en medieutredning. Utredaren, som presenteras nästa vecka, ska bland annat föreslå nya politiska insatser som ska ersätta dagens presstöd.
Alice Bah Kuhnke tillsätter en medieutredning. Utredaren, som presenteras nästa vecka, ska bland annat föreslå nya politiska insatser som ska ersätta dagens presstöd. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT
Under strecket
Publicerad

**Medieträning kan vara **ovärderlig kunskap för politiker i krissituationer. Men om en politiker tar till papegojsvaren i högst ordinära lägen blir kunskapen lätt ett gissel. Det signalerar osäkerhet, som om man uppfattade varje fråga som en kris.

För en vecka sedan intervjuades Alice Bah Kuhnke i Ekots lördagsintervju. Det halvtimmeslånga politikprogrammet är förvisso en klassisk scen för tuff utfrågning, men utgör samtidigt en gyllene möjlighet att få prata politik längre och mer fördjupat än vad den snuttifierade medienormen normalt medger. Den möjligheten tog inte Alice Bah Kuhnke till vara. Snarare skyndade hon igenom intervjun som vore den en hinderbana. Ducka här, vigt skutt där – och så ett rejält kliv över den frågan.

Annons
Annons
Annons