Två barn dog i krock

Dödens väg krävde ytterligare två offer. I går avled två barn efter en svår trafikolycka på riksväg 73 norr om Nynäshamn. Sex personer skadades.

Under strecket
Publicerad
Annons

Olyckan inträffade strax före klockan ett i närheten av Ösmokorset. En lastbil på väg söderut tappade kontrollen när ett däck plötsligt exploderade. Samtidigt färdades en familj med fem barn i åldrarna 1 till 8 år i en minivan på väg norrut mot Nynäshamn. Lastbilen gled över på fel sida vägen och frontalkrockade med minivanen. En pojke dog omedelbart. Två av barnen skadades svårt och fördes till Karolinska sjukhuset där ett av dem senare avled. Kvinnan uppges vara allvarligt skadad, medan pappan och de två andra barnen skadades lindrigt.

Enligt TT är det en irländsk familj med fem barn som var på besök i Sverige. - Vi har inte kunnat prata med mannen och kvinnan, de är alltför chockade, säger Thomas Johansson, stationsbefäl vid polisen i Handen. En ambulanshelikopter och flera ambulanser arbetade med att transportera de skadade till sjukhus. Även lastbilschauffören skadades och fördes till Uppsala akademiska sjukhus. Uppröjningsarbetet avslutades först drygt två timmar senare och orsakade långa köbildningar. Väg 73 mellan Nynäshamn och Stockholm är hårt trafikbelastad och mycket olycksdrabbad. 1989-2000 omkom 16 personer och 73 skadades svårt i olyckor på sträckan, som kallas dödens väg.

Annons
Annons
Annons