Annons
X
Annons
X

Två av tre vill behålla rut-avdrag

Två av tre svenskar vill ha kvar det så kallade rut-avdraget, enligt en undesökning av Novus Opinion beställd av Svenskt Näringsliv.

Enligt SVT Text har 1 000 personer svarat på frågan om sin inställning till skatteavdraget för hushållsnära tjänster. Samtidigt meddelade den rödgröna oppositionen igår att skatteavdraget kommer att tas bort om de vinner valet i höst. Enligt undersökningen är fler för än emot avdraget bland MP-väljare. Av S-väljarna vill fyra av tio behålla skatteavdraget.

Frågan debatterades igår i SVT:s Aktuellt. Sahlin menar att avdraget gynnar en begränsad grupp välbeställda samtidigt som det görs nedskärningar i offentlig sektor.

– Det handlar om 1,3 miljarder kronor som alla är med att betala och det är några få, framförallt de rika sin utnyttjar det. Det är gruppen som i dag har fått tusentals kronor i månaden i skattesänkning samtidigt som 25.000 människor som har blivit uppsagda ifrån barnomsorg, inom skolan och äldreomsorgen, sade hon.

Annons
X

Reinfeldt försvarade avdraget med att det är sätt att skapa jobb och kallade Sahlins politik ”jobb- förstörande”.

Miljöpartiets ekonomiska talesperson Mikaela Valtersson har tidigare sagt att rut bör finnas kvar en tid för jobbens skull och Socialdemokraternas distriktsordförande i Stockholms län, Mikael Damberg, tog härom veckan upp dess fördelar för barnfamiljern i en debattartikel.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X