Annons

Två anhållna för medhjälp

Det är ännu oklart om den misstänkte gärningsmannen i Köpenhamn agerade på egen hand. Men efter polisens tillslag i går, då ett flertal personer greps, är nu två män anhållna misstänkta för medhjälp till mord.

Under strecket
Ritzau, TT
Uppdaterad
Publicerad

Den danska säkerhetspolisen PET avslöjade på söndagen att den misstänkta gärningsmannen har funnits på ”PET:s radar”, men ville inte namnge honom. Men enligt danska medier är det den 22-åriga Omar Abdel Hamid el-Hussein, som släpptes ur fängelse för bara ett par veckor sedan. Det kommer nu även uppgifter från den danska kriminalvården att man har haft koll på honom för hans extrema åsikter under fängelsevistelsen.

Omar Abdel Hamid el-Hussein dödades i skottlossning med polisen nära Nørrebro station på söndagsmorgonen. Efter det gjorde polisen en rad tillslag runt om i staden, bland annat på ett internetcafé på Nørrebrogade, inte långt från platsen där den misstänkte sköts ihjäl. Två av de gripna är nu enligt Ekstrabladet anhållna, misstänkta för medhjälp till mord och mordförsök. Bland annat ska de två männen ha hjälpt gärningsmannen att skaffa fram vapen. Enligt tidningen pågår förhör med de misstänkta under förmiddagen. Båda uppges neka till brott.

Annons
Annons
Annons